ANYS 50-60

Després de sols dues temporades a la primera categoria de la regió valenciana, en la temporada 51/52 ascendix a categoria nacional, la Tercera Divisió. Durant catorze anys manté el seu lloc en la tercera categoria nacional, amb resultats moltes vegades brillants. En la temporada 1963-1964 va quedar subcampió de lliga i va disputar l’eliminatòria d’ascens contra el CF Extremadura. L’equip d’Almendralejo (Badajoz) li va tancar el pas a la 2a divisió. Van seguir unes temporades a cavall entre Tercera Divisió i Primera Regional -actual Preferent- amb ascens i descensos pràcticament consecutius. La reducció de la Tercera a quatre grups de vint equips va portar al club de la capital de la Ribera a la Regional Preferent.Tras dos temporadas en la primera categoría de la región valenciana, en la temporada 51/52 asciende a categoría nacional, la Tercera División.
Durante catorce años mantiene su puesto en la Tercera División nacional, con resultados muchas veces brillantes. Hay que tener en cuenta que esa 3ª división equivalía a la actual 2ª B, la cual nació en la campaña 1977/78.

En  la temporada 1963/64 quedó subcampeón y disputó las eliminatorias de ascenso. En aquella ocasión fue el CF Extremadura de Almendralejo (Badajoz) quien le cerró el paso a disputar la promoción a 2ª división.

Siguieron unas temporadas a caballo entre Tercera División y Primera Regional (actual preferente), con ascenso y descensos prácticamente consecutivos hasta la reducción de la Tercera a 4 grupos de veinte equipos que le llevó a Regional Preferente.