HISTÒRIA

La UD Alzira és el club més important d’Alzira per nombre de socis i abonats i quantitat d’equips (31). El conjunt blaugrana té el seu primer precedent en l’Alcira Football Club fundat en 1922 i que malauradament va desaparéixer en 1926. Com quasi tots els equips de l’època, vestia camiseta blanca i pantaló i calces negres.

El 19 de juliol de 1931 es fundà l’Agrupación Deportiva Alcira, coneguda popularment com l’AD, que ja pren els colors blaugranes. En 1932 ja va ser campió de Copa i per l’alt nombre de victòries va ser conegut com Els Tigres del Xúquer. En 1943 també va desaparéixer. 

En l’estiu de 1946 un grup d’aficionats de l’AD va decidir tornar a fundar un club de futbol que va partir de 3a regional i en sis anys arribà a 3a divisió on va romandre 14 anys seguits i aspirà a l’ascens a 2a divisió en 1964. Començà una trajectòria de dents de serra perquè els descensos a 1a regional o Preferent (antiga 3a fins l’aparició de la 2a B) eren solventats amb ràpids ascensos a Tercera o Segona B. 

En les fotos podreu accedir a un resum de la història de cada dècada i enllaços a cada temporada amb resultats, classificacions, plantilles i alineacions de cada partit. 

Gaudiu de la nostra història!!

Evolució d'escuts i equipatges