ANYS 80

La UD Alzira competix durant cinc anys a Tercera Divisió (1977-1982), cicle que es tanca amb un descens. Els blaugranes només van estar una temporada a Regional Preferent, el curs 1982-83, amb un equipàs que va dirigir un jove entrenador de 24 anys, Quique Hernández. De nou a Tercera, els alziristes van realitzar tres temporades inoblidables.

La UD Alzira va dominar de cap a peus el campionat 83-84, subcampió en la següent i campió en la 85-86. Només l’infortuni en les eliminatòries d’ascens li va anar tancant el pas a la Segona Divisió B. Primer va ser el CD Pegaso de Madrid. Un any més tard, la UP de Plasencia (Càceres), fins que finalment, després d’eliminar el Bigastro CF i el CFJ Mollerussa, es va aconseguir el preuat ascens en la temporada 85-86. En el record de la temporada 83-84 queden els 19 partits guanyats a casa (tots), els 104 gols marcats i 17 encaixats en 38 partits i la victòria per 3-0 contra l’Ajax de Koeman i Rijkaard.

El debut a la Segona B va ser magnífic al classificar-se en desena posició, tenint en compte que es tractava d’un únic grup nacional. Dos anys més tard, en la temporada 87/88 va aconseguir l’ascens històric a la 2a Divisió A. Només es va mantindre una temporada perquè l’esforç de la directiva alzirenya no es va vore compensat per la massa social. Això va portar a un desajust econòmic que va ser traçant una línia de decadència.