Calvo Sotelo 1, Alzira 3 Estem salvats!!

Calvo Sotelo 1: Simón; Ricardo, Dani, Iván Limón, Valdivia, Lucas, Juanfri (Fran Sabaté, 84’), Fede Olivera (Abraham, 76’), Cuero (Wilmer, 84’), Sancho (Gonzalo Sáiz, 76’) i Ribalta (Giuliano, 76’)

Alzira 3: Paweł; Estacio, David López, Bono, Juanma; Beli (Martín Lapeña, 62’), Selfa, Marenyà, Carlos Pérez (Sesé, 46’); Chema (Zarzo, 80’) i Coscia

Gols: 0-1 m. 62 Beli, 1-1 m. 64 Iván Limón, 1-2 m. 69 Coscia, 1-3 m. 96 Zarzo

Àrbitre: Daniel Miranda Bolaño (c. extremeny). Amonestà els locals Fede Olivera (46’), Dani Martín (83’) i Giuliano (87’) i els visitants Estacio (29’), Marenyà (45’), Belizón (52’) i Juanma (95’).

Estadi El Cerrú.

La UD Alzira té pràcticament segura la seua continuïtat l’any que ve serà equip de 2a RFEF. La victòria de diumenge per 1-3 contra el Puertollano atorga als blaugranes 45 punts. Per descendir directament necessitaria baixar set llocs fins al 14é havent perdut els tres partits contra Socuéllamos, At. Pulpileño i At. Llevant. Tot i això, només sis equips podrien superar-lo, guanyant cinc d’ells tots els seus partits (alguns contra Intercity, Múrcia, Hèrcules i Mar Menor). En l’improbable cas que es produïren, a més, els quatre equips que ocupen la 13a posició dels altres grups: Móstoles, Laredo, Tarazona i Don Benito, també haurien de guanyar els seus tres partits. “Encara que anirem a buscar els nou punts que resten, estic molt satisfet de tindre pràcticament feta una permanència que l’Alzira no aconseguia des del 2001 i, a més, en el grup més difícil de la 2a RFEF”, va comentar Dani Ponz. Ni el 2009 ni el 2011, la UD es va mantindre en l’extinta 2a B.
El conjunt blaugrana afrontava el partit amb diverses i importants baixes. L’última, la de Roan, que va obligar a convocar a última hora el juvenil Diego amb el ja convocat Joan Sanchís. Dani Ponz va continuar alineant Paweł sota pals; Estacio es va recuperar de la febra, va haver de jugar amb dos centrals esquerrans: David López i Bono i Juanma per l’esquerra. Per la dreta va alinear Beli, amb Selfa i Marenyà al centre i Carlos Pérez per l’esquerra per donar la punta a Chema i Coscia.
Els del Cerrú van protagonitzar una bona primera part en què van poder avançar-se al marcador. “Ens van superar amb el fora-fora que fan molt bé amb el 1-4-2-4”, va explicar el tècnic alzirista. “Amb el canvi als 10 minuts Valdivia va enviar un xut a centímetres del travesser. Set minuts després van tindre una altra doble ocasió. El primer tir de Cuero va ser repel·lit per Paweł i el segon, de Sancho, per la defensa. Superada la mitja hora, després d’una bona jugada per la banda dreta, Iván Limón no va trobar pals.
Per afrontar la segona part, Dani Ponz va retirar Carlos Pérez i va donar entrada a Sesé. “Amb el canvi de sistema a 1-3-1-4-2, l’Alzira va millorar la imatge”, va afegir i al primer minut, Bono va estar a punt de batre Simón, a centre de Beli, però la jugada es va invalidar per posició antireglamentària. Als deu minuts, a l’eixida d’un córner, David López va picar de cap lleugerament alt. Encara que era pràcticament impossible (havia de remuntar onze punts amb dotze en joc), el Calvo Sotelo no volia anar-se’n a Tercera davant del seu públic. Primer va provocar un rebuig de punys de Paweł i poc després l’estirada del meta polonés a tir llunyà de Valdivia. Els riberencs buscaven la victòria que pràcticament certificara la permanència i els seguira mantenint amb opcions de jugar el play-off d’ascens. Al fil del quart d’hora Beli va enviar un xut amb l’esquerra a prop del travesser. Dos minuts més tard, el lateral Juanma va disparar des de fora de l’àrea i Beli va desviar per marcar el 0-1. El de San Fernando va ser substituït per Martín Lapeña “per jugar amb un doble 8 a cama canviada per ficar més passades a dins”. L’alegria no va durar gens a l’Alzira perquè 100 segons després Iván Limón rematà l’empat després d’una centrada perfecta. “Van fallar els dos centrals que van anar a buscar pilota quan havíem entrenat que calia tancar els davanters”, va prosseguir el del Grau. Els alziristes no van cedir en el seu esforç per emportar-se els tres punts. Coscia va rebre una gran assistència i amb un perfecte regat aconseguí l’1-2. Tot i la necessitat extrema de sumar, Pepe Masegosa no va fer canvis fins al minut 75 en què va fer tres de cop. Ponz va dotar de més espenta el seu flanc esquerre amb Zarzo pel davanter Chema. «A més, només teníem jugadors d’atac -del primer equip- a la banqueta per la qual cosa ens protegírem amb un 1-4-5-1». Quan faltaven ocasions van seguir els canvis. A quatre del final, Iván Limón va buscar l’empat amb un xut que va fregar el pal. Quan en passaven quatre del 90, els locals van marcar a l’eixida d’un córner el que hauria estat l’empat a dos però ho van fer fora de joc. Amb l’equip blau bolcat, Lapeña va llançar una contra, Zarzo va recollir el cuir i el va embocar a porta buida des de 25 metres.
L’Alzira tornarà a jugar lluny del Luis Suñer Picó per segona setmana consecutiva. El pròxim diumenge a les 12 visitarà el Yugo Socuéllamos. Aconseguida virtualment la salvació, l’objectiu és assolir el cinquè lloc que atorga el play-off d’ascens i la disputa de la Copa del Rei la temporada que ve.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *