Complim a la Nucia: 1-2

Victòria molt patida en un mal partit de l’equip, que tingué ocasions per anar-se’n al descans amb un clar avantatge i a la fi acabà patint per mantindre l’1-2 definitiu.

Els blaugranes portaven el control del joc i ja als tres minuts Tòfol va posar una pilota temperada que va acabar eixint junt el pal. Tot i la situació dels roig-i-negres, Kiko Lacasa va posar els seus dos davanters Juan Delgado i Mariano Sanz com a titulars per buscar la primera victòria després de huit jornades sense sumar-ne tres. Però de nou se’n va anar l’Alzira a buscar tres punts que el tragueren momentàniament almenys del play-out. Al quart d’hora Tòfol la va enviar per damunt del travesser i en l’atac següent Dylan la va estavellar al travesser. També es va trobar amb el pal el nucier Christian Martínez amb una falta lateral que va tocar la fusta. Els blaugranes van tornar a agafar el comandament i a deu per al descans, els riberencs van muntar una contra, Busquets va cedir Nacho Vila que al segon intent va batre Rodri Gea. Kiko Lacasa va haver de substituir el central Álex Salto lesionat. Va traure Mario Robles a qui va posar al centre del camp i baixar Adri León al centre de la defensa. Els errors podien costar cars i a quatre per al descans, Juan Delgado va recollir una pilota perduda per Busquets però va xutar alta. En l’afegit, Gio va poder quasi sentenciar amb una incursió a l’àrea però va enviar el mà a mà lleugerament alt.

El segon acte va començar sense canvis i als tres minuts Christian Martínez va estar a punt d’aprofitar una altra pèrdua alzirista però el seu xut va eixir creuat. Minuts després hi va haver una falta frontal que va ser rematada per Adri León i quasi desviada per Mariano en el que podria haver estat l’empat. Veient que les coses no anaven bé per al seu equip, Marc Garcia va fer tres canvis d’una tacada: Palacín per Gio, Marcos Bravo per Nacho Vila i Unai Veiga per Tòfol. En la següent acció Dylan va estavellar un xut al pal però els alzirenys no estaven fins i perdien massa pilotes. Eneko ho va intentar des de la frontal de l’àrea sense punteria i minuts després va servir rasa una falta que Christian Martínez va disparar des de vint metres per damunt del travesser. Garcia va tornar a fer una substitució. Va traure Busquets i va posar Màngel per banda esquerra. Kiko Lacasa va donar oxigen a la davantera i va canviar Mariano Sanz per David López mentre que va haver de traure el seu jugador més actiu, Eneko, lesionat, i va entrar Rubén Sáiz. L’ex del filial del Lugo, que va arribar a debutar l’any passat a l’equip de Segona Divisió, Christian Martínez, va tornar a tindre l’empat a les botes. Juan Delgado va protagonitzar una bona penetració per la dreta, va fer la passada de la mort i el corunyés no va trobar pals per poc. Marc Garcia va voler assegurar una defensa que estava rebent massa atacs i va disposar el central Sergio Bono per Dylan. A quatre per al noranta, Dasquet va penetrar i en una altra cessió enrere, David López es va esbarar i la va tornar a enviar alta. En una de les escasses contres visitants, Marcos Bravo va posar una bona pilota a Palacín que va acabar xutant fluix a les mans de Rodri Gea. No va fallar el davanter alzireny complert el 90 al rematar una contra amb tranquil·litat a passada d’Abraham. El tram final del partit no va poder ser plàcid amb el 0-2. Passats tres minuts del temps reglamentari, Mario Robles va xutar des de fora de l’àrea i li va passar a Vicent Dolz per baix del cos. Tot i que ja no s’hi jugaven res, els de la Marina no volien oferir una derrota a la seua escassa afició i van gaudir d’un últim córner quan passava mig minut dels cinc afegits que va eixir lleugerament desviat.

La Nucia: Rodri Gea; Joan Monterde, Savall, Álex Salto (Mario Robles, 36’), Acosta (Mario Calenco, 81’); Eneko (Rubén Sáiz, 74’), Adri León, Dasquet, Christian Martínez; Juan Delgado i Mariano Sanz (David López, 74’)

Alzira: Vicent Dolz; Abraham, Robert Costa, Solbes, Nacho Vila (Marcos Bravo, 56’); Tòfol (Unai Veiga, 56’), Laurel, Lado, Dylan (Bono, 83’); Busquets (Mángel, 68’) i Gio (Palacín, 56’).

Gols: 0-1 m. 35 Nacho Vila, 0-2 m. 90 Palacín, 1-2 m. 93 Mario Robles

Àrbitre: Nil Cubas Torras (col. balear), assistit per Díaz Soto i Pacheco Guijarro. Va amonestar els locals Savall (50′) i David López (76′) i els visitants Nacho Vila (12′) i Marcos Bravo (61′).

Estadi Camilo Cano, davant d’uns 150 espectadors, quasi un centenar de la UD Alzira.