S’esfuma un punt en el 95: Alzira 0, Hercules 1

Victòria in extremis d’un Hèrcules que encara que va dominar, no va ser el que va tindre les millors oportunitats però la seua insistència especialment al segon temps va tindre el premi d’un gol que trenca una ratxa de sis partits sense guanyar.
La primera part va ser entretinguda en què cap dels dos equips va tindre el control complet de la pilota. Tot i que el conjunt herculà va poder tindre un poc més la possessió, no va posar en perill la porteria d’un Vicent Dolz que complia el seu partit 150 al primer equip de la UD Alzira. De fet, va ser l’equip blaugrana qui va tindre les millors oportunitats. Ja als tres minuts Busquets va tindre la primera amb un xut creuat que va eixir al costat del pal per poc. L’única oportunitat de la primera part de l’equip que vestia de groc va ser als 16 minuts amb un xut de Javi Moreno que Vicent Dolz va atrapar sense dificultat. Al 26 va arribar la gran ocasió alzirenya amb una obertura a Nacho Vila que va posar un centre ras a Busquets. El català va rematar de primeres i es va trobar amb el porter Carlos Abad, a l’igual que Lado al xut immediatament posterior. Passada la mitja hora Dylan va penetrar per la dreta i el seu xut dur al primer pal va ser parat també per Abad. Poca cosa més va destacar del primer acte.
En la represa, l’Hèrcules va eixir en tromba i al primer minut Alvarito va voler sorprendre Vicent Dolz amb un xut llunyà que el meta alzireny va rebutjar a córner a l’altura del travesser. Els alacantins van seguir dominant i Marc Garcia va fer un primer canvi, Màngel per Dylan. L’exalzirista Coscia volia recuperar el gol que no troba des de fa massa i va intentar sorprendre amb una canonada que va repel·lir Dolz. També Rubén Torrecilla va moure el banc, donant eixida al seu màxim golejador, Marcos Mendes per Coscia i Espinosa per Alvarito. Els riberencs es van sacsejar lleugerament el domini encara que no posaven en problemes l’arc de Carlos Abad, per la qual cosa Marc Garcia va traure Palacín per Laurel. El canvi va tindre un efecte immediat. L’Alzira va muntar una contra per mitjà de Busquets, va jugar a Palacín que va deixar enrere Joaquín i el de la Vila Joiosa va posar una rosca que es va estavellar al pal. L’ensurt per als aficionats locals va arribar a set per a la conclusió amb una mala cessió de Màngel que va recollir Marcos Mendes i, amb poc angle, va intentar sorprendre, però el xut va anar al lateral de la xarxa. També ho va intentar Espinosa amb un tir ras que va parar Dolz. Marc Garcia va voler assegurar la defensa traient un tercer central, Bono, per Abraham a qui se li va notar la inactivitat de les últimes jornades per lesió i Marcos Bravo que va substituir un treballador Nacho Vila. Amb el tercer minut de l’afegit complert De la Nava va picar de cap a la frontal de l’àrea menuda i Dolz va tornar a parar amb una «palometa». Quan passaven quasi cinc minuts de l’hora, l’àrbitre va permetre un últim córner. Ryan va rematar al segon pal a gol i va donar tres punts d’or al seu equip després de sis jornades sense guanyar. Ho va aconseguir quan faltaven dos dies perquè es complisquen 23 anys de l’anterior victòria de l’Hèrcules a Alzira, també per 0-1, gol de Varela.
El pròxim dissabte, l’Alzira visitarà la Núcia a les 18 h.

Alzira: Vicent Dolz; Abraham (Bono, 90’), Robert Costa, Solbes, Nacho Vila (Marcos Bravo, 90’); Lado, Laurel (Palacín, 70’); Dylan (Mángel, 61’), Joaquín, Tòfol i Busquets

Hércules: Carlos Abad; Samu Vázquez, Ryan, Meneses, Candelas; Javi Moreno (Richmond, 89′), Miguel Marí, Roger Colomina, Alvarito (Espinosa, 66’), De la Nava i Coscia (Marcos Mendes, 66’).

Gol: 0-1 m. 95 Ryan.

Àrbitre: Fernando Moreno Osuna (col. castellà-manxec), assistit per Usman Ayodele i Vallejo Cañas. Va amonestar el local Joaquín (23′) que es perdrà el proper partit, Laurel (68′), Nacho Vila (74′) i el visitant Javi Moreno (42′).
Estadi Luis Suñer Picó, davant d’uns 800 espectadors, uns 100 herculans.