Dani Ponz es converteix en l’entrenador amb més partits de la història de la UD

El passat diumenge 30 de gener, Dani Ponz va pujar un escaló més en la quasi centenària història de la UD Alzira. El tècnic grauer es va convertir en l’entrenador amb més partits de la història blaugrana en superar a Francisco Gil Molés ‘Fresquet’.

La 2012-2013 fou la primera campanya de Ponz al club de la Ribera, aconseguint una meritòria promoció d’ascens amb un projecte auster acuciat per la dificil situació de l’entitat. Ponz va saber modificar el rumb del conjunt blaugrana i el Tropezón fou l’únic impediment per aconseguir l’ascens amb èpica afegida posada la situació del club.

Amb una lleugera milloria, Ponz va afrontar la 2013-2014 on també va aconseguir plaça a la promoció d’ascens amb una treballada segona posició; de nou la mala fortuna es va creuar en el periple blaugrana al play-off i el San Roque de Lepe amb un gol al 121′ va endur-se l’ascens del Suñer Picó.

La relació faria una parada a la 2014-2015, però no seria molt llarga, i al tram final de la campanya la UD va confiar en Ponz una tesitura esportiva molt diferent a les anteriors: tractar de mantenir l’equip a 3ª Divisió; un any molt díficil on es va aconseguir l’objectiu, de nou amb Ponz a la banqueta i amb Miguel Carrasco, una figura importantíssima a la direcció esportiva.

Després d’establir la categoria la UD va plantejar un projecte un poc més ambiciós sense oblidar els deutes que aguaitaven als riberencs. Fou a la 2015-2016 quan fins al final es van tenir opcions de play-off, però l’equip fou sisé classificat.

A la 2016-2017 es va confeccionar una plantilla molt equilibrada que va quedar subcampiona i va viatjar a les illes, concretament a Santa Eulàlia des Riu per a tractar d’avançar de ronda, no obstant això no va poder ser, i l’Alzira de Dani Ponz va caure en primera ronda.

Cinc temporades després la relació Dani Ponz-Alzira es distanciava i el preparador afincat a Sollana emprenia dues etapes a CD Eldense i Atlético Saguntino en dos anys distints.

Però el destí devia a Ponz i a l’Alzira una alegria conjunta, i així fou, a la «temporada de la covid», Dani Ponz retornava a casa, seria a la 2020-2021 i, al cap i a la fi i en una temporada atípica i diferent, Ponz duia a l’Alzira a la nova 2ª RFEF.

I l’inici a la nova categoria seria d’èxit, i és que al complir els 244 partits com a blaugrana, Ponz mantindria l’Alzira lluny dels llocs de descens, assolint una base molt treballada.

Sota la presidència de Juan Antonio Sanjuán i Javier Pérez i amb el suport de Rafa Asensio i Miguel Carrasco, Ponz ha escrit les seues etapes a la història de la UD amb lletres daurades.

Enhorabona, Dani!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *