El Alzira cau amb honor contra l’Athletic Club (0-2)

El Luis Suñer Picó tornava a rebre l’Athletic Club 11 anys després, però ara en una eliminatòria de Copa del Rei. L’any del centenari blaugrana els aficionats alciristes gaudirien d’una gran nit copera davant d’un dels més grans d’aquest torneig, el segon amb més títols a les vitrines de la Copa del Rei, només superat pel FC Barcelona. Els Tigres del Xúquer s’enfrontaven als Lleons de la Ria de Bilbao.

Ambientàs al Suñer per a aquest gran partit copar. Entre tantes estrelles al camp era Pitu el primer que provocava un “wou” a la grada amb una sonada ovació per l’habilitat de marxar de tres rivals blanc-i-vermells. L’Athletic a través de la pilota parada amb una rematada perillosa a l’àrea ja avisava del seu potencial.

Al minut 5 ràpida acció des de la banda esquerra de l’Athletic que acabava amb passada cap al punt de penal, Villalibre disparava i enorme parada molt segur Lluís. Berenguer sobre el minut 13 intentava sorprendre el porter local amb un fort xut que se n’anava lleugerament per sobre del travesser. L’afició local empenyia un equip alcireny combatiu. Al quart d’hora arribava en una contra ràpida per la banda dreta el gol de l’Athletic. Berenguer signava el gol blanc-i-vermell.

La UD Alzira rugia l’Athletic amb un xut de Zarzo ajustat al pal. Els blaugranes insistien en la recerca d’un gol que fes tremolar el lleó. Se n’anava Nico Williams per deixar el seu lloc al seu germà Iñaki. Ovació de tota la grada per a Nico que formarà part de la Selecció a Qatar. Parada d’Aguirrezabala a un nou intent de la UD Alzira. El rugit local pujava d?intensitat, el gol local ja era més que merescut.

Minut 72 la UD Alzira reclamava penal quan Álvaro Gómez era empès entrant a l’àrea, però el col·legiat ho assenyalava fora de l’àrea aquesta falta. Poc després remat a l’àrea petita visitant i una altra vegada apareixia Aguirrezabala per aturar la pilota i el somni blaugrana.

Lekue disparava intentant sentenciar el partit però Lluis estava atent i treia una bona mà per evitar el gol blanc-i-vermell. Destacar una gran parada de Lluís en el temps d’afegit en una ràpida contra visitant. En els últims minuts l’Athletic ja va saber controlar l’avantatge al marcador i assegurar-se el pas a la segona ronda de la Copa del Rei. Gran partit de la UD Alzira que mai no es va rendir i va estar a l’alçada d’aquest gran duel coper.

Golsmedia

UD Alzira 0:  Lluis, Abraham, Cortijo, Kaiser, Soler, Beceiro (Ramón López, 60), Álvaro Gómez, Solbes (Lado, 80) Marenyà (Marzà, 90), Pitu (Sergio González, 80) y Javi Sierra (Zarzo, 60)

Athletic Club 2: Aguirrezabala, Vivían, Martínez, Vesga, Berenguer, Nico Williams (Iñaki Williams, 60), Yuri, De Marcos (Vencedor, 70′), Villalibre (Guruceta, 78), Raúl García y Ander Herrera (Lekue, 70).

Goles: 0-1 m. 16 Berenguer, 0-2 m. 44 Nico Williams

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (comité balear), assistit per Garrido Romero i Becerril Gómez. 4t àrbitre: Romero Freixas. Amonestó al local Ramón López (87′) y el visitante Vivian (72′)

Estadi Luis Suñer Picó, davant uns 4.300 espectadors.

10-11-2022 Deia: Juan Antonio Sanjuán: “Si el Athletic nos elimina, que tenga que sudar”

«Tigres leones», el cartel del Alzira-Athletic que triunfa en las redes

11-11-2022 Deia: Las dudas de Valverde ante el Alzira: ¿Continuismo u oportunidades?

12-11-2022

Superdeporte: Ilusión máxima por la Copa

Deia: El Athletic, con los mundialistas a Alzira

Valverde no quiere sustos en el estreno copero

13-11-2022

El Correo: La recordada anécdota de Bielsa en Alzira: «Exigió saber nuestra alineación dos días antes de un partido»

«Soy de Alzira, pero quiero que gane el Athletic»

El Correo: El Athletic prolonga su gran racha

El Athletic cumple el trámite en Alzira

Deia: El Athletic gana al Alzira sin pena ni gloria

¿Quién ha sido el mejor jugador del Alzira – Athletic?

Marca: El Athletic cumple la exigencia sin concesiones

Valverde: «Si vienes aquí y haces un partido regular no ganas ni de lejos»

As: Valverde: “Los Williams ahora, al Mundial, pero lo primero es el Athletic”

Radio Popular: El Athletic pasa a la siguiente ronda con un gran Agirrezabala

Grada 3: El Athletic Club no dio opción a la sorpresa a un voluntarioso UD Alzira

EiTB: El Athletic se clasifica a la segunda ronda sin sufrir contra el Alzira (0-2)

La Escuadra: Los leones imponen su pegada en Alzira