Final Copa RFEF: Alzira 0, Arenteiro 2

La UD Alzira es va quedar sense poder celebrar el seu Centenari amb el seu primer títol estatal de Copa Federació davant d’un Arenteiro que es va mostrar més efectiu i prolonga a 18 la seua ratxa de partits oficials invicte aquesta temporada.
Era un dia molt especial per a Alzira i Arenteiro. Per als riberencs perquè celebraven el Centenari de la seua fundació i per a tots dos conjunts perquè era la seua primera final estatal de Copa Federació. Estava prevista la presència del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ​​Luis Rubiales, que va excusar-ne l’absència. Sí que hi va estar el president de la Federació Valenciana, Salva Gomar i el seu delegat a la Ribera, Edu Revert. En els prolegòmens de l’encontre es va destapar la placa que recorda l’efemèride del Centenari. A la banda es va situar un ram de flors en record d’Agustín Oliver, fidel aficionat alzirista que va morir diumenge i pel qual es guardarà un minut de silenci en el pròxim partit de lliga.
Abans que es complira el primer minut Serra va penetrar per la dreta però Lado va xutar massa fluix. Després de minuts en què cap dels dos no s’imposava, els gallecs van començar a espentar per la banda dreta. Al 10, Pibe va posar un centre-xut al qual Soler no va arribar de cap i Lluís Andreu va reaccionar rebutjant un esfèric que li arribava quasi a contrapeu. Només 40 segons després, Jordán va tornar a penetrar per la dreta i el seu centre va ser rematat al costat del pal per Marquitos. L’Alzira va reaccionar i superat el quart d’hora Pitu va envestir amb una ascensió per l’esquerra i el seu potent xut va ser rebutjat a córner amb una parada d’Adrià. El córner va desembocar en un altre que va servir Cortijo i Ramón López va rematar de cap de primeres al travesser. El rebot va arribar a Lado que va disparar a escassos centímetres del travesser.
L’Arenteiro no volia sorpreses i va elevar la pressió per impedir l’organització del joc alzirista. Al 20, una pilota enrere no va ser refusada de cap per Soler, Escobar va xutar dur des de la frontal i Lluís va atrapar en dos temps una pilota que se li havia colat per sota del cos. El matx va decaure sense que els equips arribaren amb claredat a les àrees. A punt del descans Pibe ho va intentar des de fora de l’àrea però massa fluix per sorprendre Lluís.
Per afrontar el segon acte, Fran Alcoy va canviar els seus extrems passant Serra a banda esquerra i Pitu a la dreta. En la treta de centre l’Arenteiro ja va voler sorprendre amb una jugada de eixida en què als nou segons Marquitos va voler sorprendre sense fortuna. De nou l’extrem gallec va ser protagonista amb un colp de cap sense conseqüències. El central Kaiser, que es va cuidar des de diumenge va poder tornar a erigir-se en protagonista de l’equip que capitaneja. Després de fer una obertura a Lado, se’n va anar fins a l’àrea contrària i no va rematar de cap a la menuda per poc, en avançar-se-li Adrià. Fran Alcoy va ser el primer a alterar l’onze traient Beceiro per Ramón. Els dos ariets ourensans van tindre una doble ocasió amb un xut de Manín que va rebutjar Lluís i el següent d’Escobar que va eixir fora per poc. Alcoy va traure dos efectius més: Sergio i Álvaro per donar el mordent que havien perdut Pitu i Zarzo. Al tram final va ser l’Alzira el que va voler anar a buscar el títol i després d’una bona jugada Soler va intentar la rematada de xilena que se li’n va anar alta. A set per a la conclusió el jove Sergio es va atrevir amb un xut creuat que Adrià va tocar i el central va rebutjar en l’àrea menuda.
Quan passaven quatre del 90, un dispar de Rafa Mella va pegar al braç d’Álvaro que l’àrbitre no va considerar penal i el partit se’n va anar a la pròrroga.
L’Alzira va passar a un 1-4-4-2 amb Álvaro en punta i Soler amb Lado. Els gallecs no tenien pressa per construir i de sobte, al deu de la pròrroga, Rafa Mella es va venjar del penal no xiulat amb un xut des de la banda cap al segon escaire per on va sorprendre Lluís Andreu. L’equip blaugrana estava cada volta més minvat de forces. Amb el temps complit un altre córner va ser la taula de salvació alzirista amb què Kaiser va picar de cap al pal i Soler va vore rebutjat a córner el seu segon intent.
En la segona part de la pròrroga, l’Alzira reclamà unes mans en l’àrea carballinyesa que el col·legiat tampoc va considerar penal. A 10 per al final, Álvaro es va desesperar quan una disputa posterior a la lluita per una pilota en banda l’enviava al vestidor amb una roja directa. En un nou córner, Beceiro va realitzar una magnífica cabotada marcant els temps que passà pel lateral de la xàrcia i la tribuna cridà gol. Amb l’Alzira bolcat, Pibe va aconseguir el 0-2 i encara que l’Alzira no es va rendir fins al final, el títol va volar cap a Galícia.

Resum en vídeo de la RFEF

UD Alzira 0: Lluís Andreu; Abraham, Kaiser, Solbes (Marcos Blasco, 107’), Cortijo (Pulpón, 105’); Serra, Soler, Lado (Torices, 112’), Zarzo (Álvaro, 73’), Pitu (Sergio González, 73’) i Ramón López (Beceiro, 62’)

CD Arenteiro 2: Adrià; Jordán, Ger, Pol Bueso, Joseca (Mario, 69’); Pibe (Samu Santos, 116’), Curro, Álex Fernández, Marquitos (Rafa Mella, 81’); Manín (Romay, 69’) i Escobar (Adri Cruz, 118’)

Gols: 0-1 m. 101 Rafa Mella, 0-2 m. 115 Pibe

Àrbitre: Alfredo Ramo Andrés, assistit per Martín Martín i Sánchez López. 4t àrbitre: Roca Robles. Amonestà els locals Kaiser (32’) i Cortijo (71’) i als visitants Joseca (26’), l’entrenador Fran Justo (50’), Antón Escobar (109’) i Pibe (116’). Expulsà l’alzirista Álvaro en el 110 amb roja directa.

Estadi Luis Suñer Picó, davant d’uns 2.000 espectadors, uns 100 d’O Carballiño.