La UD jugarà la final de Copa RFEF el dia del seu Centenari

Ningú no podia esperar que el resultat podia ser tan perfecte. L’Alzira farà 100 anys el 2 de novembre i eixe mateix dia protagonitzarà la final de la Copa Federació… al seu estadi! El rival serà el CD Arenteiro, l’equip de la localitat ourensana de Carballino que l’any passat va jugar partit de Copa del Rei contra el València CF i dimecres va eliminar l’històric Real Unión de Irún, ara a la part mitjana baixa de la Primera Federació .
Per si el nivell d’excitació no fora suficient, la classificació per a la final es va forjar contra un equip del qual li quedava mal record, el San Roque de Lepe. No per la seua actuació al camp al play-off del 2014 sinó perquè va impedir l’ascens alzirista a Segona B gràcies a una mala decisió arbitral amb l’expulsió de Valiente i el gol de Mustafà al minut 122. En este mateix minut, Kaiser va aconseguir el gol que va portar l’eliminatòria a la tanda de penals quan els lepers es veien rebent els gallecs el 2 de novembre.
Fran Alcoy va optar per una defensa molt ofensiva, especialment a les seues ales: Javi Serra i el jove Sergio González flanquejant Kaiser i Solbes. Per davant hi estava Torices que va debutar com a titular. La següent línia de quatre sí que era més habitual amb Pitu, Marenyà, Zarzo i Álvaro més Ramón López en punta.
El futbol va ser just amb la UD Alzira. En la primera part va començar dominant el San Roque si bé no posaven en perill la porteria de Lluís Andreu. Només va ser destacable i de quina manera, el golàs que va marcar el pivot defensiu Marrufo amb un xutàs des de 30 metres. El gol va despertar els blaugranes encara que tampoc van fer mal fins que al minut 35 Álvaro va intentar marcar de rosca des de la frontal que no va trobar pals. L’Alzira va acabar millor la primera part amb un centre de Serra que Marenyà va picar de cap també desviat. Els aurinegres van ser objecte de crítica per les pèrdues de temps quan amb encara no s’havia complit la primera mitja hora d’encontre.
Per buscar la remuntada en la segona part, Fran Alcoy va introduir jugadors més habituals. Carlos Moreno per Solbes al centre de la defensa, Lado per Torices al pivot defensiu i va retirar Pitu per Cortijo. Va situar este al lateral, va avançar a l’extrem esquerre Sergio González i va passar a la dreta Álvaro. El San Roque no volia sorpreses i als 35 segons ja va intentar un xut des de fora de l’àrea que va atrapar Lluís Andreu. Seria l’única ocasió del Sant Roc en una segona part que l’Alzira va dominar completament. Als cinc minuts Ramón López va reclamar un penal, tres després Sergio González va posar un centre excel·lent que estranyament Marenyà va rematar molt desviat. Al 13 Zarzo va llançar un xut creuat que Ramon no va tocar en el que podria haver estat l’empat. Els blaugranes seguien aguaitant i en l’equador del segon acte va ser Cortijo el que va enganxar un tir sec ras que va eixir a un metre del pal de Maidana. De nou el lateral va ser protagonista amb una falta des de la frontal que va reclamar que havia pegat a les mans un jugador de la barrera. Quan es fregava la mitja hora, Carlos Moreno va posar un servei de banda que va arribar a la mitja lluna i Lado va enganxar una volea preciosa i potent que el meta argentí no va poder atrapar. L’Alzira va continuar insistint fins que a punt de complir-se el 45, Beceiro va ser objecte de penal que li va costar l’expulsió a Pedro Inglés. Els aficionats assaborien la venjança freda de l’eliminació del play-off d’ascens a 2a B del 2014. L’esperança es va convertir en decepció quan Beceiro va llançar la pena màxima per damunt del travesser.
Els alziristes van continuar intentant-ho encara que sense res de punteria. Els andalusos, per la seua banda, es van quedar amb nou per l’expulsió de David León al 10 de la pròrroga. Tot i jugar amb dos jugadors menys, els aurinegres van pressionar dalt per intentar sorprendre després d’una recuperació i impedir l’eixida jugada de l’Alzira. I en una falta lateral ho van aconseguir. No es va entendre com amb dos jugadors més, l’Alzira va defensar amb els onze jugadors. L’MVP del partit, Marrufo, va llançar directe i potent a porta i Quezada va entrar amb tot per marcar de cap l’1-2. L’Alzira va tornar a fer de cor fort per no decebre els més de 1000 aficionats presents a Venècia. Kaiser va picar de cap alt i Abraham va xutar desviat de lluny. Soler va tindre un mà a mà que va parar el porter… i la màgia va arribar. En el temps afegit, Cortijo va servir un córner al segon pal i Kaiser va anar amb tot a rematar de cap portant el públic a l’èxtasi.
A la tanda de penals van començar fallant Santiesteban i Abraham. Marrufo va completar el seu gran partit marcant el primer i Beceiro es va refer de la decisió del penal marcant el seu. Pablo Haro, Lado i Quezada van marcar però Carlos Moreno va errar. Amb 3-2 Pablo González va tindre la classificació a les botes però Lluís va detindre i Ramón López va igualar l’eliminatòria que, com fa una setmana, se n’anava a la mort sobtada. Esta va ser més curta que fa set dies. Missfut va enviar alt el seu dispar i Javi Serra el va convertir enganyant el meta.
Una altra volta, la penúltima, cal abstraure’s d’una altra nit màgica i diumenge jugaran a les 12 a Venècia. Este ja no podrà ser l’escenari de la final de Copa. La Federació ha indicat al club que ha de ser el Luis Suñer Picó o un altre camp de gespa natural amb grades pels quatre costats.

Alzira 2: Lluís Andreu; Serra, Kaiser, Solbes (Carlos Moreno, 46’), Sergio González; Torices (Lado, 46’); Pitu (Cortijo, 46’), Marenyà (Soler, 98’), Zarzo (Abraham, 61’), Álvaro (Beceiro, 61’); i Ramón López.

San Roque 2: Maidana; Paco Torres (Iván Robles, 64’), Antonio López, Joel (Pedro Inglés, 73’), David León; Marrufo; Álvaro Vázquez (Pablo González, 46’), Missfut, Charaf (Quezada, 102’), Jacobo (Santiesteban, 85’); i Brian (Pablo Haro, 64’)

Gols: 0-1 m. 18 Marrufo, 1-1 m. 75 Lado, 1-2 m. 111 Quezada. 2-2 m. 122 Kaiser

Penals: Santiesteban (0-0), Abraham (0-0), Marrufo (0-1), Beceiro (1-1), Pablo Haro (1-2), Lado (2-2), Quezada (2-3), Carlos Moreno (2-3), Pablo González (2-3), Ramón López (3-3), Missfut (3-3), Javi Serra (4-3).

Àrbitre: Alejandro Clemente Ortuño (col. murcià), assistit per Carrillo Moreno i Ibáñez Juárez. Amonestà els locals Torices (17’), Zarzo (47’), Ramón López (77’), Kaiser (103’) i Abraham (106’+) i els visitants Brian (27’), Joel (48+), Pablo González (70’), Charaf (71’), Missfut (78’) i Maidana (116’). Expulsà a Pedro Inglés (90’) por roja directa i a David León (100’) per doble groga.

Camp d’Esports Venècia, davant uns 1.000 espectadors.