Foto: Polideportivo El Ejido

Fran Alcoy, nou entrenador de la UD Alzira

La UD Alzira ha arribat a un acord amb Fran Alcoy perquè dirigisca a la UD en aquesta campanya, que ja està en plena confecció. Alcoy ha dirigit 235 partits en 2ªB en el Cartagena, el Talavera i el Polideportivo El Ejido, que ha estat l’últim equip que ha dirigit.

Natural de Massanassa, Alcoy va desenvolupar una interessant trajectòria com a jugador, passant a 2ªB per equips de solera com l’Olímpic de Xàtiva o el Don Benito entre altres. En penjar les botes, Alcoy va viure la seua primera experiència com a entrenador al Yeclano en la 2000-2001, per a després passar per altre equip murcià: el Sangonera. Ràpidament, va enrolar-se en un dels grans de la Regió de Murcia: el Cartagena; amb els de Cartagonova va ocupar distints càrrecs dins de l’organigrama de l’equip, dirigint el primer planter en diverses ocasions, acumulant 38 partits a 2ªB.

En anar-se’n de Cartagena, Fran Alcoy es va incorporar a les bases del Atlético de Madrid; al conjunt ‘matalafer’ estigué tres temporades, on va dirigir en primera instància a l’Infantil B, després al Juvenil A, i, per últim al filial. Després d’abandonar l’equip madrileny, Alcoy va obrir una nova etapa a altra gran pedrera, la del Villarreal CF, on va estar dos temporades, passant pel Juvenil A i pel Villarreal C, on es va enfrontar a la UD Alzira.

La següent etapa va obrir un nou rècord al futbol espanyol; el nou entrenador alzirista fou l’entrenador del Talavera CF durant sis temporades, dirigint 234 partits en el conjunt de Toledo. En eixos sis anys, el Talavera va ascendir un total de dos vegades de 3ª a 2ªB, i va mantenir la categoria durant tres temporades, complint, a més a més la tasca de director esportiu amb èxit. L’any 2020, després de l’atur de la competició a causa de l’avanç de la pandèmia, Alcoy va tancar la seua etapa al conjunt manxec; fins aquell moment, solament Diego Simeone, en l’Atlético de Madrid havia dirigit més temporades seguides en algun conjunt espanyol.

A mitjans de la 2020-2021, Alcoy va acceptar l’oferta del Polideportivo El Ejido, que es trobava en una delicada situació; en la seua primera meitat com a entrenador, va mantenir en la segona fase de l’extinta 2aB al conjunt andalús. El passat curs, la temporada 2021-2022 la UD Alzira va ‘redebutar’ en el Municipal Santo Domingo, feu del Pvo. El Ejido, on Alcoy era l’entrenador; la passada campanya la va finalitzar a mitjan taula classificatòria, en una posició solvent.

La UD Alzira es mostra satisfeta d’haver arribat a un acord amb un entrenador de la categoria d’Alcoy, que, generalment s’ha mantes en projectes llargs, de durada i amb notable èxit. A més a més, un entrenador valencià que ha gaudit de multitud d’experiències al futbol espanyol. El nou entrenador blaugrana porta treballant conjuntament amb la direcció esportiva des de setmanes enrere per a la planificació de la plantilla.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *