J. 12.- Alzira 2, Olot 1

La victòria per 2-1 davant la UE Olot ha tret la UDAlzira per segona vegada en dotze jornades de la zona de descens. Els blaugranes van aconseguir guanyar dissabte per primera vegada al Luis Suñer Picó –l’altra victòria local va ser a Venècia contra el Mestalla. A més, va sumar la segona victòria seguida i tercer partit de lliga invicte en què ha sumat set punts de nou.

Marc Garcia va mantindre Javier Soler al lateral dret, juntament amb Kaiser, Solbes i Cortijo en defensa, amb Adrián a la porteria. Per davant van seguir jugant Lado com a stopper i la línia de quatre de Serra, Marenyà, Álvaro Gómez i la novetat de Pitu per Zarzo. Beceiro va ser el davanter.

Ja als cinc minuts Álvaro Gómez, a qui li va millor jugar per dins que a l’extrem, va tindre la primera ocasió. L’Alzira dominava però no aguaitava en excés el marc olotí. De fet no va ser fins al minut 25 quan va arribar la segona oportunitat, esta molt bona, de Lado des de la frontal amb un tir potent que va rebutjar Arnau. Els de la Garrotxa no volien tornar-se’n de buit i trencar així la ratxa de resultats negatius que els havien portat a la penúltima posició. Manel, Ferran i Aimar van gaudir de ocasions però la més clara va ser la de Pitu que va estavellar el seu xut al pal, a nou per al descans, a passada de Beceiro. No va fallar un minut després Álvaro Gómez en arreplegar el rebuig en curt a tir de Beceiro, de manera que feia justícia al joc desplegat.

Tot i que Vilanova va tindre la primera ocasió als tres minuts del segon temps que va ser ajustada però fluixa, va ser l’Alzira de nou el que va tornar a colpejar per mitjà de Javi Serra que se n’anà per velocitat dels seus defensors i marcà a mitja altura. Amb el partit encarrilat, els alziristes van vore com els gironins construïen una jugada per tot el camp alzirista fins a dins de l’àrea i que marcara Forgas al 54. «Amb el 2-0 vam perdre pilotes molt ràpidament en voler fer la transició amb una sola passada”, va analitzar el tècnic alzireny.

Per refrescar l’equip Marc va fer dos canvis, Abraham i Ramón per Solbes i Álvaro. Soler va passar al centre de la defensa per deixar el seu lloc a Abraham i Ramón va completar la davantera amb Beceiro. L’internacional per Guinea-Conakry cedit pel Barcelona, ​​Saïdou, va disparar per damunt del travesser després d’una gran jugada personal. Marenyà va obligar Arnau a rebutjar depunys un xut duríssim. Al 66 hi va haver canvi a les bandes, Zarzo per Serra i l’Olot seguia apretant. Primer Sebas des del vèrtex de l’àrea i minuts després el golejador Forgas que va desbaratar Adrián amb la seua eixida, que de nou va desfer l’ocasió de Callís. “Està clar que no estem còmodes sense pilota i sin ella hem patit. Ara generem més ocasions de gol però amb les nostres errades, les facilitem al rival”, va afegir. A dotze per al final, el tècnic alzirista va esgotar els canvis. El suecà Selfa va tornar dos mesos després del seu últim partit per Pitu i Sergio González per Cortijo. “M’hauria agradat traure abans a Selfa perquè calia frenar molt més el partit i Selfa ho fa molt bé”.

Tot i que ho va continuar intentant l’Olot, l’Alzira va continuar defensant la renda fins a l’alegria final. “No podem patir tant. Necessitem més solidesa i ser més fiables però entenc que estant a baix a les classificacions molt dur rebre un cop psicològic en forma de gol”, va indicar. El partit es va canviar dissabte per poder vore diumenge la selecció espanyola i hi hagué prou menys públic de l’habitual. “Agraïsc especialment als espectadors presents perquè no tenien davant un Ath. de Bilbao i van vindre. Per ells ens hem de deixar la vida perquè s’ho mereixen”, va concloure.

Alzira 2: Adrián,Soler, Kaiser, Solbes (Abraham, 57’), Cortijo (Sergio, 78’); Lado; Serra(Zarzo, 70’), Marenyà, Álvaro Gómez (Ramón López, 57’), Pitu (Selfa, 78’); i Beceiro.

Olot 1: Arnau, Aimar, Ot Serrano (Sebas, 45′), Ayala, Éric Vilanova, Callís, Gonzalo, Urri, Manel (Xumetra, 56′), Ferran Brugué (Ernest Forgas, 45′) i Saïdou (Eloi Amagat, 75′).

Gols: 1-0 m. 38 Álvaro Gómez, 2-0 m. 51 Serra,  2-1 m. 56 Ernest Forgàs

Àrbitre: Salvador Abril Portillo (comité murcià). Amonestà el local Solbes (47′) i els visitants Brugué (2′), Busquets (4′) i Aimar (86′).

Incidències: Minut de silenci en record del pare de Pulpón i Javi García Ripoll, la mare de Ramón López i el fill del periodista Pascual García. La UE Olot va portar un braçalet en suport als col·lectius minoritaris i la lluita contra l’homofòbia.