La salvació és un fet: At. Saguntí 0, Alzira 2

Dia d’alegries i disgustos els que es van viure al Nou Camp de Morvedre. Felicitat absoluta a la parròquia de la UD Alzira que van aconseguir la permanència per tercer any consecutiu a 2a RFEF després de guanyar en un camp on només ho havien aconseguit en cinc ocasions, l’última fa onze anys i huit dies. Pel contrari, els saguntins es jugaran la continuïtat a l’Antonio Puchades contra un Mestalla que també necessitarà la victòria perquè podria baixar.

El partit va ser trepidant des del primer minut on hi hagué un doble remat alzirista. Als huit minuts, Nacho Vila va traure de banda Dylan, que va posar una centrada i Sala es va avançar de cap a defensa i porter. Els del Camp de Morvedre van portar la iniciativa en tot moment necessitats del triomf. Superada la mitja hora la parròquia local va cantar gol que va ser anul·lat per falta prèvia al defensa del seu autor, Néstor Querol. Semblava que l’empat s’acostava al marcador. A deu per al descans al servei d’una falta, la pilota va anar passant entre jugadors per l’àrea i Álvaro Cortés ho va rebutjar amb una estirada. Tot i això, va tornar a ser l’Alzira qui va colpejar amb una contra. Abraham va passar a Busquets que va centrar perquè Gio espentara el 0-2. En l’afegit, mentre els romans demanaven un penal, Nacho Vila va deixar passar la pilota pensant que estava sol i Fermín va xutar fora per a sorpresa de tots. Les queixes de Beni Espinosa pel possible penal li van costar l’expulsió.

La segona part va continuar sent de domini de l’At. Saguntí. El màxim golejador, Guille Andrés, va eixir en substitució de Fermín i va tindre un primer xut mossegat que Cortés va tornar a traure. Els alziristes atacaven al contraatac i Busquets va gaudir d’un tres per dos que va rematar molt desviat. Al següent atac alzireny, dos minuts després, Gio no va trobar porta per poc. Beni va retirar Roan per Franc Mateu per tindre més profunditat per banda esquerra i Kike Torrent va passar al centre de la defensa. També Marc Garcia va voler oxigenar l’equip i va traure Palacín i Dylan per Sergio González i Mángel i va passar Busquets a la punta, davant de Gio, per pressionar més els defensors. Al minut 21 Guille va picar de cap i Álvaro Cortés no va atrapar l’intent de palometa encara que l’atenta defensa alzirista va rebutjar. En el següent atac, Jean Paul va intentar sorprendre amb un toc d’esperó però Álvaro sí que va detindre. Van continuar els canvis i Carles Marco va entrar per aconseguir més profunditat per la dreta morvedrenca i Javi Sánchez al centre del camp, endarrerint Luis Navarro a la saga. Seria el mateix Sánchez qui va xutar a prop del pal decretant el col·legiat córner sense conseqüències. L’Alzira va respondre amb un xut llunyà de Sergio González que se li’n va anar desviat. El conjunt romà va seguir assetjant com feren amb els habitants de Sagunt fa dos mil·lennis però els alzirenys van resistir. Fins i tot van tindre la sentència en una contra que Busquets no va aprofitar disparant directament el cos de Salva.

El xiulet final va provocar l’eufòria alzirista perquè seran equip de 2a RFEF per quarta temporada consecutiva.

At. Saguntino 0: Salva; Javi Pérez (Javi Sánchez, 71’), Roan (Franc Mateu, 58’), Carlos David (Carles Marco, 71’), Kike Torrent; Pedro Torres, Luis Navarro, Jose Álvarez; Fermín (Guille Andrés, 46’) i Jean Paul (Araújo, 84’)

Alzira 2: Álvaro Cortés; Abraham (Koke, 87’), Robert Costa, Bono, Nacho Vila; Busquets, Solbes (Laurel, 79’), Sala, Dylan (Mángel, 64’); Gio (Unai Veiga, 87’) i Palacín (Sergio González, 64’)

Gols: 0-1 m. 8 Sala, 0-2 m. 41 Gio

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz (col. murcià), assistit per Terol Esparza i Izquierdo García. Va amonestar els locals Pedro Torres (3′) i Fermín (38′) i els visitants Solbes (22′), Gio (42′) i Màngel (83′). Va expulsar el tècnic saguntí Beni Espinosa (45′).

Estadi Nou Camp de Morvedre, davant d’unes 1.500 persones.