Manel Busquets nou jugador de la UD Alzira

La UD Alzira ha tancat un acord amb Manel Busquets (Caldes de Montbui, 1999) perquè s’enrole la pròxima campanya en el projecte de la UD Alzira.

Busquets és natal de Caldes de Montbui, una localitat de la província de Barcelona que es troba a 35 kilòmetres al nord de la ciutat comtal. La trajectòria esportiva del nou jugador blaugrana va començar a la UE Camprodon, fins que en cadet va fitxar per l’equip de la seua localitat, el Caldes de Montbui, on competia a l’última categoria. No obstant això, la seua progressió fou vista pel Mataró, que en segon any cadet el va signar per competir a la Divisió d’Honor cadet -la Lliga Autonòmica- de la Comunitat.

En etapa juvenil, Manel va continuar al Mataró en el seu primer any juvenil, i va fer un pas endavant en enrolar-se en segon any juvenil a la Damm, una de les pedreres més reputades i importants del futbol català. El seu tercer i últim any d’etapa juvenil fou al Sant Andreu a la Divisió d’Honor; amb els capitolins va debutar en un duel davant l’Horta de la Tercera Divisió.

La següent etapa de Busquets fou a l’altra part del món: als Estats Units. El nou jugador blaugrana va defensar a cavall a les universitats de Duquesne University i Syracuse University, i en el seu últim dels quatre anys que va estar al país americà fou seleccionat en el draft per a la MLS, però dels 100 elegits inicials solament en quedaven 70, i l’ex de l’Olot es va quedar fora. En USA, Manel va guanyar la USL 2 en el Des Manace Manace. En la seua etapa es va graduar en economia.

En el seu retorn a Espanya, Manel va signar en el seu ex equip, el Sant Andreu per consolidar el seu bon estat físic i futbolístic. Va disputar 10 partits en mitja temporada i curiosament va perdre en el play-off d’ascens davant l’Olot, que poc després seria el seu equip.

La passada campanya, Busquets va formar part de l’Olot, tot i que els de la Garrotxa no pogueren evitar el descens de categoria, el nou jugador alzirista fou elemental en el transcurs de la temporada, anotant tres gols de bella factura davant el Formentera a casa i en les illes i en la Ciutat Esportiva del Valencia CF. Va jugar davant el seu nou equip en els dos partits lliguers; en l’anada al Suñer fins al 56’ i en la tornada al feu olotí 78’, quallant un sensacional encontre donant l’assistència del segon gol.

El vallés és un extrem de banda ràpid, fort, bo en l’espai i amb qualitat que ha apostat pel projecte blaugrana i per jugar al Suñer.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *