Pugem a la 6a plaça: Manresa 0, Alzira 1

Si bo va ser el regal que la UD Alzira va oferir als seus aficionats dies abans del Nadal, va ser millor el que va donar l’endemà de Reis. Al contrari que l’any passat, el partit a Manresa no va ser un festival de gols però sí que va acabar amb victòria alzirista per 0-1 que suposen la novena jornada seguida sense perdre i que el porten a ser el millor i l’únic dels 18 equips que no ha sucumbit en este tram de temporada.

Marc Garcia ha aconseguit repetir la ratxa que ja va aconseguir l’any passat, ara amb dos punts més. Els seus 37 partits dirigits al primer equip ja el situen a la posició 19 de la història blaugrana i pujarà fins a la desena d’acabar la temporada. “Va ser probablement el millor partit fora de casa en totes les facetes, especialment a nivell defensiu. Amb pilota potser no tant en joc però sí en les transicions”, va apuntar el tècnic alzireny.

Per afrontar el partit al Congost va mantindre els habituals darrere: Álvaro Cortés; Abraham, Robert Costa, Solbes, Nacho Vila i Costat. El georgià va ser acompanyat per Laurel que va substituir en la titularitat Alfaro, traspassat al Depor. En atac van jugar Dylan, Joaquín i Tòfol i Busquets que va substituir Palacín com a titular. “Estic molt emocionat amb els meus jugadors perquè divendres vaig perdre Alfaro que seria titular i no es va notar”, va indicar Marc Garcia. Les baixes han de ser suplides perquè l’alzireny no vol fer front a la segona volta amb 18 efectius com va fer l’any passat i va tocar patir fins al final. «Preferisc jugadors d’equip a individualitats perquè a llarg termini és el grup qui trau estos projectes».

L’ex de l’Olot va ser el protagonista dels primers minuts amb dos mà a mà amb Pulido a qui va superar però en la primera, als tres minuts, es va obrir massa i va xutar al lateral i la segona, al quart d’hora, que va enviar al pal . El partit es va calmar i en el tram final del primer acte es van anar animant els del Bages que al 39 van fer el seu primer tir a porta. L’Alzira va jugar els últims minuts sense Robert Costa lesionat, però va poder tornar. “Ja havíem d’haver-nos avançat en la primera part per mitjà de Busquets. Tàcticament, el Manresa ens va sorprendre amb la seua estructura de jugar amb tres darere, que no ho havien fet fins ara”, va prosseguir el Marc.

En la segona meitat, l’Alzira encara va ser millor. Al primer minut Dylan ja va tindre la primera ocasió i en el deu va ser objecte d’un penal que Lado va transformar. Reina va tindre l’empat al quart d’hora i Marc va fer les primeres substitucions per donar aire a l’atac. Va retirar Tòfol i Dylan i va traure Palacín i Sergio González. En l’equador del segon acte Álvaro va fer una bona estirada per evitar el gol de Javi López que havia entrat per Alpha. A la mitja hora va ser l’altre porter, Pulido, el que va posar una mà salvadora que va impedir el 0-2 de Nacho Vila. Tot i que el Manresa ho va intentar, no va arribar el gol de l’empat. Per fer front a l’últim quart d’hora, va debutar l’única incorporació fins ara, Koke, per Busquets i Bono per Robert Costa. Els alziristes s’enfilen a la sisena posició encara que seguixen els quatre punts de diferència amb el Sant Andreu que tanquen el play-off.

La setmana que ve, l’Alzira tornarà a jugar com a visitant en iniciar-se la segona volta. Jugarà a Santa Eulàlia contra la Penya Esportiva a les 12.

CE Manresa 0: Pulido; Dani Reina, Moha, Álex Sánchez, Nil Garrido (Marc Martínez, 67’), Pol Ballesteros (Diawara, 79’), Álex Iglesias, Gilbert (Omar, 79’), Alpha (Javi López, 67’), Baquero y Biogue (Yaya, 84’)

UD Alzira 1: Álvaro Cortés; Abraham, Robert Costa (Bono, 79’), Solbes, Nacho Vila; Lado, Laurel; Dylan (Sergio González, 63’), Joaquín, Tòfol (Palacín, 63’) y Busquets (Koke, 79’)

Gol: 0-1 m. 55 Lado (p.)

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz (col. murcià). Amonestà els locals Pulido (19’), Nil Garrido (31’), l’entrenador Xavi Corominas (44’) i Gilbert (55’) i els visitants Laurel (14’) i Joaquín (27’).