S’acabà la ratxa: Penya Deportiva 3, Alzira 1

La UD Alzira no va poder millorar la ratxa ja aconseguida la temporada passada de nou partits sense perdre en ser derrotat pel seu gran botxí els últims anys, la Penya Esportiva de Santa Eulària. Els eivissencs no han permés els alziristes guanyar-los en set enfrontaments tant a l’illa com a la capital riberenca. «Havia d’arribar abans o després. Hem tingut diverses baixes i a les incorporacions encara els falta ritme competitiu i així és molt difícil competir», va comentar el tècnic blaugrana.

Marc Garcia va fer canvis en l’onze. El primer a la porteria, on Dolz tornava després de tres partits absent de l’onze inicial. La baixa d’última hora de Robert Costa va ser suplida per Bono mentre que Dylan també va ser suplent deixant el seu lloc a Sergio González i el lloc del sancionat Joaquín per a Màngel. La resta, els habituals Solbes, Nacho Vila, Laurel, Lado, Tòfol i Busquets.

Els de Santa Eulària van ser millors al llarg del matx el que va enfadar molt Marc García. “El partit va ser roín. Intentem resoldre els problemes sobre la marxa, però l’absència de Joaquín i Robert es va notar. A més, no vam estar còmodes amb pilota i no trobàvem els allunyats com Busquets i sobretot sense pilota”. Els pitiüsos van ser els primers a aguaitar la porteria contrària quan als 13 minuts Madrigal i Toni Vicente van gaudir d’una doble ocasió. De nou la va tindre al 25 Madrigal el tir del qual es va escapar per poc. No va ser fins al 37 quan Busquets va protagonitzar el primer acostament alzirista amb una rematada de cap que va traure Edu Frías. Només un minut després va ser Vicent Dolz qui va desbaratar la gran rematada de Tovar, que no fallaria als cinc minuts del segon acte al rematar una centrada des de la dreta de Marc Fuentes. La banda esquerra va ser un problema constant. «En l’anàlisi teníem clar que Marc Fraile ocupa aquesta zona per trencar a l’espai, Lado no és ràpid i no arribava a temps i tampoc era a la zona de Bono per poder-hi eixir».

El tècnic alzirista va decidir traure Dylan per Mángel i Palacín per Sergio González per donar més vida a l’atac. Tot i això, als pocs minuts Víctor Barroso, va aconseguir el seu primer gol com a jugador blanc en recollir una perfecta combinació amb Fraile i Tovar. A la primera jugada després del servei de centre l’Alzira va tornar a somiar a aconseguir almenys un punt quan Busquets es va internar i va batre Edu Frías picant-li la pilota. Tota il·lusió es va enfonsar quan deu minuts després Tovar, que va ser el primer objectiu de l’Alzira esta pretemporada, va ser objecte de penal i Marc Fraile va marcar el 3-1 definitiu. Koke va augmentar el nombre de minuts respecte a la setmana passada al eixir per Tòfol al 58 i Víctor Sala va debutar al primer equip per Solbes al centre de la defensa. A quatre per al final, Nacho Vila va permetre el debut de Marcos Bravo. «Els canvis no van aportar. Vaig traure Solbes per precaució al no tindre Robert Costa, amb qui espere comptar la setmana que ve». El que més va molestar el tècnic alzireny va ser «la falta d’actitud d’algun jugador que només esperava que li arribaren pilotes i això no es pot permetre. Encara hi va haver dues ocasions en els huit minuts d’afegit sense que ja es moguera l’electrònic. El pròxim diumenge l’Alzira rebrà el Badalona Futur a les 17h.

Peña Deportiva 3: Edu Frías; Lolo Garridio (Sergio Chica, 77’), Marc Faile, Gonzalo, Marc Fuentes, Toni Vicente (Torices, 85’), Álex Mejía, Jon Elorza, Luis Madrigal, Víctor Barroso (Moller, 85’) i Tovar (Salinas, 70’)

Alzira 1: Dolz; Abraham, Solbes (Víctor Sala, 68’), Bono, Nacho Vila (Marcos Bravo, 86’); Laurel, Lado; Mángel (Dylan, 52’), Tòfol (Koke, 68’), Sergio González (Palacín, 52’) i Busquets

Gols: 1-0 m. 49 Tovar, 2-0 m. 55 Víctor Barroso, 2-1 m. 56 Busquets, 3-1 m. 68 Marc Fraile (p.)

Àrbitre: Pol Arenas Mora (Girona). Amonestà els locals Lolo Garrido (76’), Madrigal (90’) y Fuentes (90’) i els visitants Mángel (17’), Busquets (64’), Palacín (67’), Abraham (71’) i Marc Garcia (90’).

Estadi Municipal de Santa Eulària des Riu.