Prèvia: UD Alzira-CS Puertollano

Tot i ser el segon equip més important de Castella-la Manxa, només per darrere de l’Albacete Balompié, el Calvo Sotelo de Puertollano visita per primera vegada avui a les 17 h. el Luis Suñer Picó. Estrictament era difícil perquè aquest club es va fundar el 2015, però els seus predecessors tampoc ho van fer des que es va fundar el primer Calvo Sotelo el 1948. El seu nom es deu a l’empresa nacional de combustibles líquids i lubricants integrada a l’Institut Nacional d’Indústria. El motiu de la seva creació va ser fabricar hidrocarburs en plena època d’autarquia i aïllament de l’exterior després de la Guerra Civil. Va ser campió cinc vegades de l’antiga 3a divisió i va jugar onze anys a 2a. Al Calvo Sotelo va entrenar i va jugar Nando Yosu i Cañizares, respectivament. El 1989 va passar a anomenar-se Puertollano Industrial per tenir el suport de l’afició que li donava l’esquena. El 1999 va absorbir el CF i es va reanomenar com a Unió Esportiva. El 2010 es tornen a reunir els diferents clubs de la ciutat al Club Esportiu fins a ser liquidat el 2015 per un deute de 1,6 milions d’euros.

El nou club ha acumulat quatre ascensos en només sis anys, des de la segona autonòmica fins a la 2a RFEF. Com a subcampió de lliga de 3a va jugar dijous Copa del Rei contra el Girona que va ser una piconadora i li va guanyar 1-5. Com que té un dia menys de recuperació que l’Alzira, el seu tècnic, Darío Martín, va anar retirant jugadors més habituals després de l’1-3. Dani Ponz preveu un partit “molt bonic perquè el Calvo Sotelo juga molt alegre i es pot produir un intercanvi de cops”. Tot i això, això li provoca llacunes defensives en centres laterals o en jugades a pilota parada. «El futbol no està sent just amb aquest equip perquè no obté bons resultats», va afegir. A les últimes nou jornades de lliga només ha guanyat un partit (1-4 al Toledo), n’ha empatat dos i perdut sis. Ocupa la quarta plaça per la cua a cinc punts de la salvació. Té el seu estendard golejador a Iván Limón (amb tres gols) que també es caracteritza pel seu treball en defensa. “Valdivia hauria de jugar en una categoria més gran però és allà per qüestions personals”, indicava el tècnic que també va destacar Abraham “pel seu desbordament” i Ribalta, “que componen una interessant banda esquerra”. Martín no podrà comptar amb els seus dos mitjans centres titulars, Hinojosa i Juanfri per sanció ni el porter suplent Mario Nieto.

A la UD Alzira s’escampa l’optimisme malgrat les dues derrotes per la mínima contra Mar Menor i Fuenlabrada perquè la imatge va ser bona i fins i tot va traure llàgrimes d’indignació d’un xiquet per l’injust de l’eliminació a Copa. El tècnic del Grau seguirà sense comptar amb Lado, lesionat en un entrenament per Traver ni amb l’algemesinenc, que es va haver de retirar dimecres.

L’àrbitre del partit és el balear Federico Javier Sáiz Villares, que va començar la temporada dirigint partits a la 3a de Ses Illes i ha arbitrat tres de 2a RFEF, amb més victòries visitants en tots dos casos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *