Socuéllamos 1, Alzira 0

 

Socuéllamos 1: Diego Nieves; Palomares, Toboso, Ricar, Carlos Martínez; Nacho Huertas (Hugo Esteban, 65’), Adri, Alberto Escudero, Iván Bueno; Pepe Delgado i Fran Cortés (Javi Jiménez, 75’).

Alzira 0: Paweł; Estacio, Selfa (Diego, 90’), Bono, David López; Sesé (Martín Lapeña, 67’), Marenyà, Carlos Pérez, Zarzo; Chema i Coscia (Germán, 76’)

Gol: 1-0 m. 94 Hugo Esteban

Àrbitre: Omar Álvarez Rodríguez (col. castellano-lleonés). Amonestà els visitants David López (59’) Estacio (73’) i Chema (93’).

Estadio Paquito Jiménez, davant uns 1.000 espectadors.

A la UD Alzira se li ha acabat la temporada. La derrota in extremis a Socuéllamos deixa els alziristes sense possibilitats de jugar la promoció d’ascens. La bona notícia és que amb els resultats de la jornada, el conjunt riberenc ja s’ha salvat, fet que no passava des de l’any 2000. Per jugar-hi play-off, els blaugranes haurien de guanyar els dos partits que li queden, a casa contra l’At. Pulpileño i a la ciutat esportiva del Llevant i que el Mar Menor i Eldense perderen els seus dos encontres. Els de San Javier juguen contra l’At. Llevant i el Poli El Ejido i els sabaters davant del quasi descendit Marchamalo i el Recreativo Granada. “És una llàstima perquè este grup de jugadors mereixia haver tingut aspiracions de play-off fins al final. Ara haurem d’acabar tan bé com siga possible la temporada”, va comentar Dani Ponz després del partit.
El Yugo Socuéllamos afrontava el matx sabent que la victòria el trauria de la zona de descens i dependrien de sí mateixos per salvar-se i van ser un cicló a la primera part. A l’Alzira les baixes eren múltiples, jugadors referència com Kaiser, Soler i Francis, lesionats, més els sancionats Juanma i Beli. Això va obligar a convocar tres juvenils: Gadea, Diego i Joan. «Les baixes no són excusa perquè teníem un onze i canvis de garanties, a més d’uns bons juvenils».
Tot i que l’Alzira va arrancar bé amb una internada de Coscia que Diego Nieves va desbaratar en parar-li el mà a mà. No obstant això el Socu es va posar les piles i va iniciar una sèrie d’atacs amb segell de perill però sense encert. Als huit minuts una centrada des de l’esquerra es va passejar per l’àrea i Nacho Huertas té la primera que no troba pals. En el següent atac seria de nou Huertas el que va provar des de la frontal de l’àrea gran i creuà en excés. La següent ocasió va arribar dos minuts després. Huertas es va transformar en assistent i el seu centre va ser volejat a la mitja volta per Pepe Delgado. L’Alzira arribava a l’àrea contrària en comptades ocasions com una de Sesé que va detindre Dani Nieves. Al fil de l’equador l’omnipresent Nacho Huertas va gaudir d’un doble xut dels quals el segon se’n va anar junt al pal. Passada la mitja hora, l’alzirista Chema va reclamar una colzada dins de l’àrea que el col·legiat no va estimar com a penal. La més clara dels socuellamins va ser al 38 amb un gran centre de Pepe Delgado que va ser rematat de cap fora, només a la frontal de l’àrea menuda. Coscia va poder donar l’ensurt als ciutadans realencs amb un tret ras que va aturar Nieves. L’ensurt va canviar d’àrea un minut després amb una centrada que Paweł no va aturar i va traure la defensa.
A la segona meitat el Socuéllamos no va poder mantindre la forta pressió i va ser l’Alzira, sense un domini asfixiant, el que va agafar el protagonisme en l’àrea rival. Als deu minuts Coscia va protagonitzar una espectacular ascensió per la dreta, la va posar amb l’exterior a Zarzo que va xutar dues vegades. El primer el va rebutjar Nieves en curt i el segon el va traure Toboso en línia de gol. A 20 per a la conclusió Paweł va traure una complicada baix i Hugo Esteban va rematar alt. L’Alzira va tornar a tindre-la per emportar-se els tres punts que li permeteren seguir somiant amb el play-off quan al cap de la mitja hora Chema va rematar alt en boca de gol. “Va ser sorprenent que fallàrem ocasions tan clares i ho pagàrem”. Els defenses van ser protagonistes al tram final del temps reglamentari amb sengles remats de Bono i Toboso a cada àrea. Quan passaven 4 minuts Hugo Esteban, que esta temporada no estava tan encertat com l’any passat a l’Ilicità, va enganxar un xut amb la dreta des de la mitja lluna al qual no va arribar Paweł que va estrendre el deliri del Paquito Jiménez i la desesperació en els blaugranes. “Hi va haver oportunitats clares a les dues àrees i un error podia costar els tres punts”.
Diumenge, l’Alzira jugarà a les 12 contra un Pulpileño que podria baixar al Luis Suñer Picó.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *