Amarga derrota a Eivissa: Penya Independent 2, Alzira 1

La Penya Independent d’Eivissa continua aferrant-se a la permanència amb un triomf davant de la UD Alzira que al contrari, s’està complicant la vida. Els pitiüsos estan a sis punts de la permanència i els alzirenys a un del play-out i del descens directe.

El partit va tindre com a protagonista a l’àrbitre que als cinc minuts de joc no va considerar ni falta ni targeta en una entrada amb què Nacho Vila va vore els tacs del rival marcats al turmell i que van obligar al canvi. A més, el servei de banda favorable a l’Alzira va ser servit per la Penya i van aprofitar la superioritat numèrica per marcar l’1-0 per mitjà del siller Vicent. L’Alzira va reaccionar però no va encertar les ocasions.

Al descans, Marc Garcia va fer dos canvis. Va traure Busquets i Laurel per Tòfol i l’ex de la Penya, Sala. L’Alzira dominava i creava ocasions de gol i finalment va arribar l’empat amb un xut de Palacín al pal que Joaquín va recollir i va embocar. Encara van tindre els blaugranes dos més que els locals van traure sota els pals. La jugada polèmica es va produir als vint minuts quan Solbes va cedir a Álvaro Cortés i el meta va acabar agafant la pilota, per la qual cosa el col·legiat va xiular retenció i en la falta posterior Jawed va marcar el 2-1 definitiu. Tot i que l’Alzira va continuar tenint ocasions, no en va convertir cap en gol.

La fortuna per no haver caigut a posició play-out o descens és que el Saguntí i el Mestalla van empatar. Tot i això, el seu proper rival, el Cerdanyola, va guanyar el Terrassa i es reenganxa a la lluita per la permanència en situar-se a tres punts de l’Alzira al qual visitarà el dissabte 16 a les 18 h. Tot i així, podria ser equip play-out si el Mestalla empata o guanya dimecres l’Europa en partit ajornat.

Penya Independent 2: Dani Simón, Sebas (Samu Pinto, 55’), Álex Revuelta, Bautista, Verdú (Bazo, 55’), Vicent (De la Cruz, 66’) Losada, Borja, Juanmi, Rayco (Espinosa, 55’) i Lukitas (Rulo, 88’)

Alzira 1: Álvaro Cortés; Mángel, Robert Costa, Solbes, Nacho Vila (Marcos Bravo, 7’); Lado, Sala (Laurel, 46’), Dylan (Sergio González, 78’), Joaquín, Tòfol (Busquets, 46’) y Palacín (Gio, 69’)

Gols: 1-0 m. 5 Vicent, 1-1 m. 52 Joaquín, 2-1 m. 65 Jawed

Àrbitre: Raúl de la Mata Martínez (col. madrileny). Va amonestar els locals Espinosa (52′), Vicent (66′) i Losada (93′) i els visitants Busquets (68′) i Solbes (90′). Va expulsar Álvaro Cortés després d’acabar el partit.

Estadi Municipal de Sant Miquel de Balansat.