J. 33.- Alzira 3, Eivissa 0

La UD Alzira va aconseguir una rotunda victòria per 3-0 davant el descendit CD Eivissa que va acabar deixant un sabor agredolç. D’estar matemàticament salvat durant mitja hora del segon acte pels resultats del Badalona i Deportivo Aragón, ara necessitarà una victòria encara que seguirà depenent de si mateix per romandre per tercer any consecutiu a Segona Federació. L’empat a casa del Mallorca B només servirà si el Deportivo Aragón perd a Badalona, que també es juga la permanència.
El partit va començar amb un homenatge a l’Aleví B i Infantil A de la UD Alzira, campions de lliga i es va guardar un minut de silenci per la filla del soci Juan Menacho. El matx va ser un passeig per al quadre valencià davant un rival que el seu propi entrenador va qualificar d’“indigne per a la categoria”. Marc Garcia va alinear Adrián; Abraham, Soler, Solbes, Cortijo; Lado, Pitu, Joaquín, Marenyà, Javi Serra i Álvaro en punta davant la baixa de Joel per sanció.
L’Alzira va tindre un contratemps als huit minuts que el seu migcampista, Lado, es lesionà i precipità l’entrada del davanter Aketxe perquè Álvaro baixara al centre del camp. «És el nostre únic 6 i hem avançat l’adaptació de Marenyà», va explicar el tècnic. Això no va ser cap obstacle perquè els alziristes s’avançaren passat el quart d’hora. Pitu va servir una falta lateral que Soler va cabotejar en el segon pal aconseguint l’1-0. L’Eivissa quasi no s’acostava al marc rival amb un xut de Marcos García que va atrapar Adrián sense problemes. Superada la mitja hora, Pitu va servir un córner, Aketxe no va rematar bé i Joaquín, a trompicons, va sentenciar. Durant la setmana, Marc va advertir que “un partit com este es podia guanyar amb la pilota parada o pressió després de pèrdua per falta de tensió competitiva i sense fer massa els hem guanyat amb dues jugades a pilota aturada”.
Al descans es va retre homenatge a Pepe Cerveró, segon entrenador amb més partits dirigits en la UD Alzira -233- i a les plantilles que el 1971 i el 1973 van guanyar la fase regional de la Copa d’Espanya d’aficionats i el campionat de lliga de Preferent i van ascendir a Tercera Divisió -quan no existia la Segona B.
Després d’eixir de vestidors, Aketxe, perfectament situat, va marcar el 3r canviant la direcció de la pilota de cap a centre de Pitu. Fins i tot els pitiüsos van poder donar el quart als alzirenys quan un defensor va tocar una pilota cap a la porteria i no va trobar pals per poc. Marc va esgotar els canvis. Després de mes i mig lesionat, Bono va eixir per Cortijo, a qui va protegir de vore la quinta groga i no poder jugar a Mallorca. També va fer debutar Arick, el segon veneçolà que juga a la UD després de Marco Farisato. “Em vaig alegrar perquè fins ara no ho havíem pogut alinear-lo. És el juvenil que no fa la impressió de ser-ho als entrenaments”. Per contra, l’alzireny no va acabar content del rendiment d’un jugador. “L’Alzira és un trampolí. Sesé ha debutat a l’Oviedo, Carlos Pérez i Miki són fixos al Recreativo Granada i este últim ha debutat a 2a, on està en dinàmica del primer equip. S’han d’aprofitar les oportunitats”.
Diumenge que ve a les 12 h. els blaugranes visitaran el Mallorca B amb les baixes per lesió de Kaiser, Pulpón i Lado.

UD Alzira 3: Adrián; Abraham, Soler, Solbes, Cortijo (Sergio Bono, 67’); Lado (Aketxe, 8’), Pitu (Revert, 79’), Joaquín, Marenyà (Arick, 79’), Javi Serra (Sergio González, 67’) i Álvaro

CD Eivissa-Illes Pitiüses 0: De la Osa; Joel (Omar, 38’), Edu Adell (Joao Bravo, 52’), Murúa (Dennis, 57’), Jaume Villar, Juan Antonio, Marquitos, Iker Hernández (Marc Mas, 38’), Liébanas, Pol Ballesteros (Salim, 57’) i Espínola

Gols: 1-0 m. 18 Soler, 2-0 m. 35 Joaquín, 3-0 m. 55 Aketxe.

Àrbitre: Juan Francisco Roca Robles (col. murcià). Va amonestar el local Marenyà (50′) i els visitants Marquitos (37′), Joel (43′), Jaume Villar (68′)

Estadi Luis Suñer Picó, davant d’uns 1.000 espectadors. Es va rendir homenatge a l’Aleví B i Infantil A de la UD Alzira, campions de lliga. Es va guardar un minut de silenci per la filla del soci Juan Menacho. Al descans es va rendir homenatge a Pepe Cerveró, segon entrenador amb més partits dirigits a la UD Alzira ia les plantilles que el 1971 i el 1973 van guanyar la fase regional de la Copa d’Espanya d’aficionats i el campionat de lliga de Preferent i van pujar a Tercera Divisió -quan no existia la Segona B.